Ontdek Tijdlijn

 • Androidebem plaatste

  frystak hledam milence chodova plana krestanska seznamka paseka krestanska seznamka zlutava ona hleda jeho hradec nad moravici krestanska seznamka skutec eroticka seznamka moravsky beroun hledam muze smirice seznamovani rajecko seznamovani seznamovani dolni roven seznamovani klobouky chynava rychle rande miroslav krestanska seznamka slavicin ona hleda jeho bucovice seznamka touzim seznamovaci agentura branany gay seznamka gay seznamka straz hledam muze hodkovicky ona hleda jeho vizovice rychle rande praslavice eroticka seznamka peruc hledam milence rousinov hledam muze vendryne nepomuk gay seznamka hledam muze zbraslavice gay seznamka klatovy eroticka seznamka slapanice rande naslepo lany rande naslepo chrast krestanska seznamka bzenec seznamka hudlice cesky rudolec rande naslepo lidecko hledam milence postupice eroticka seznamka kunvald rychle rande mnichovice eroticka seznamka seznamka miroslav seznamovani city tower seznamka becov halenkov rychle rande

  7617f45

 • Sylvia Otten plaatste

  Beste leden van de Community. Mijn naam is Sylvia Otten en ik ben werkzaam als medewerker Communicatie & Events bij het Nationaal Restauratiefonds. Al eerder plaatste ik een vraag over het bezoeken van de vakbeurs Monument in de Brabanthallen in Den Bosch. Inmiddels is bekend dat de beurs dit najaar niet doorgaat en verplaatst is naar mei 2021.
  Als Restauratiefonds organiseren wij regelmatig kennissessies en bijeenkomsten over allerlei onderwerpen op het gebied van monumenten. Wij zijn benieuwd hoe jullie in deze tijd van COVID-19 denken over het bezoeken van bijeenkomsten.

  Gaan jullie in het najaar weer evenementen bezoeken? Misschien wel heel graag juist. Of helemaal niet. En zijn er alternatieve vormen van kennisdelen waarmee wij u als monumenteigenaar of professional kunnen helpen? Kortom waar heeft u behoefte aan? Wij hebben een korte enquête gemaakt, dit keer niet via Microsoft maar rechtstreeks op onze website. Wilt u deze invullen? Dank u wel alvast.

  https://www.restauratiefonds.nl/enquete-evenementen-en-bijeenkomsten

 • Hebben jullie het vernieuwde Monumenten.nl al bekeken?
  Speciaal voor jullie, onze Communityleden, hebben wij een leuke winactie bedacht!
  Aan de hand van 5 vragen nemen we je mee in de vernieuwingen van de website. Beantwoord deze 5 vragen en maak kans op een bijzondere overnachting inclusief ontbijt bij Bizar-Bazar in Arnhem of maak kans op één van de 5 broodpakketten van Jorisbrood.

  Ga naar https://www.monumenten.nl/wij-hebben-wat-te-vieren en beantwoord de vragen!

 • Wie weet wat de mogelijkheden zijn met de beluchtingsgaten die de ruimte tussen zoldervloer en plafond eronder beluchten. Deze brengen vermoedelijk veel koude (en warmte) in het pand. Ik neem aan dat deze van origine bedoeld waren om het vocht af te voeren. Er zit nu wel gaas in tegen de duiven. In hoeverre zijn deze nog nodig doordat de huizen met CV worden verwarmd. Is het verstandig om deze gaten (geheel of gedeeltelijk dicht te maken? Of wordt dit afgeraden?

 • Empe plaatste

  In 1983 kochten we met 4 gezinnen een leegstaand Huis met een koetshuis op 6 hectare grond.
  In 1985 betrokken deze gezinnen de 4 gerealiseerde herenhuizen in het Huis
  In 1987 trokken 2 gezinnen in de helft van het het koetshuis. De tweede helft dient als garage voor zes auto’s en overig rollend materiaal.
  De erkenning luidt:
  Complex Historische Buitenplaats.

 • Dit is onze stolp in Sijbekarspel

 • Beer1968 plaatste

  Leiden

 • Beer1968 plaatste

  Nederland

 • Beer1968 plaatste

  Bezembinderstraat 3 2334gh leiden

 • Beste leden,

  Wij zijn in onderhandeling over de aanschaf van de Watertoren van Hengelo. Nu staat er een boeteclausule in het contract als wij niet binnen een bepaalde termijn de 1e fase van de ontwikkeling af ronden:

  Koper verplicht zich binnen één maand na de juridische levering te starten met de bouw en tevens binnen twaalf maanden na de juridische levering de bouw en renovatievan minimaal 1 fase gereed te hebben. Deze fase heeft een minimale omgvang van de volldige watertoren of het pompgebouw. Bij het niet nakomen van het hiervoor vermelde zal verkoper koper een onmiddellijk opeisbare boete van vijf duizend euro (€ 5.000,00) opleggen voor iedere dag dat koper in gebreke blijft na schriftelijke mededeling. Dit wordt als kettingbeding in akte van levering opgenomen voor het geval koper binnen gemelde termijn gaat doorverkopen.

  Hier gaan we (uiteraard) niet mee akkoord, maar de verkoper heeft ons om een tegenvoorstel gevraagd. En daar zit ik mee te stoeien, aangezien ik niet veel verder kom dan de termijnen oprekken en het boetebedrag drastisch verlagen. Maar eigenlijk zou ik een hele andere constructie willen.

  Heeft iemand ervaring met een dergelijke clausule? En wellicht een alternatief gevonden? Hoor het graag!

  Martin van Schaijk

 • Mijn houten huis is totaal verrot. Ik heb een sloop- en nieuwbouwvergunning voor mijn rijksmonument. Heeft iemand ervaring met woonhuissubsidie bij restauratie die bestaat uit totale sloop en nieuwbouw?

 • Graag stel ik me voor: als Founder van Flow in Home B.V. reinig ik sinds 2013 energetisch woningen, bedrijven, gebouwen en gebieden. Ieder gebouw heeft een geschiedenis. Deze blijft hangen in het pand en op de locatie. Wanneer dit positieve energie is stroomt het en voelt een ieder zich prettig tijdens werk, wonen of verblijven in het pand. Wanneer de energie minder prettig is zorgt het voor disbalans en vaak zelfs tegenwerking. Gelukkig zorgt een energetische reiniging voor een vrije en kansrijke nieuwe omgeving met een prettige vibe. Naast veel andere vormen van energie maakt juist de gevoelsenergie het verschil in een kil onaangenaam of juist warm en comfortabel gevoel.
  Als team hebben we het voormalig provinciaal ziekenhuis in Santpoort gereinigd. Door samen te werken met oude energie en nieuwe energie is het pand omgetoverd in prachtige woningen waar de nieuwe bewoners heerlijk verblijven. Mooie samenwerking tussen makelaar, projectontwikkelaar en ons team.

 • Beste stolpvrienden, wij willen de twee bedstedes in het vierkant weer zoveel mogelijk terug brengen in oude staat en functie! Behalve de oude brede wandplanken en originele deuren, is er van het binnenwerk weinig bewaard gebleven. Wie kan mij helpen aan goed beeldmateriaal en of bruikbare tips & trics? Of heb je zelf een mooie showcase? Dan kom ik met plezier even kennis maken en binnen kijken... Graag tot horens, ziens!
  Hartelijks, Yvonne

 • sinds 2 jaar wonen wij in deze voormalige pastorie van de gereformeerde kerk in Gaast. Er is al e.e.a. geïsoleerd maar ik twijfel of dat op de juiste manier is gebeurd. Denk ook na over betere isolerende beglazing, waarbij ik de kozijnen een meer oorspronkelijke uitstraling wil geven, bijv. zonder opdekglaslatten.

 • Altijd wel iets te doen aan een pastorie uit de 19e eeuw...

 • Graag willen wij hier aan alle monumenten liefhebbers van Nederland ons rijksmonument aan de Smeesteeg 21 in Elburg vesting laten zien. De woning is in 2014 volledig gerestaureerd, met behoud van authentieke constructies en veel toegevoegde luxe zoals vloerverwarming en vloer-, wand- en dakisolatie.
  De binnenkant bekijken kan op Funda: https://www.funda.nl/koop/elburg/huis-41812905-smeesteeg-21/, want ja, hij staat te koop!

 • F.E. Boon plaatste

  Zojuist lid geworden. Altijd is er wel weer wat. Op geringe afstand van mijn monument in Amsterdam heeft de buurman vergunning gekregen tot het plaatsen van een giga dakkapel om meer AirBenB gasten te kunnen huisvesten. Dag privacy, dag rust. Hoe bestaat het dat buren niet op de hoogte worden gesteld van plannen van buren? Nu zijn ze al begonnen en kunnen we niets meer doen. Ook zijn de verhoudingen nu verstoord.

 • Inmiddels hebben zich voldoende mensen opgegeven voor het pilot-project Stolpenmeesters van de Boerderijenstichting Noord-Holland en Hogeschool InHolland. We sluiten de inschrijving voor dit project, waarin teams van derde- en vierdejaars bouwkunde- en werktuigbouwkundestudenten zich onder leiding van docenten buigen over de unieke aspecten van iedere stolp, de plannen voor de verbouwing en de mogelijkheden om boerderij en/of erf energetisch te verduurzamen. Zeer bedankt voor alle enthousiaste reacties. We houden jullie op de hoogte over de voortgang!

 • Korenmolen de Hoop Bunschoten: geen monument, maar wel monumentaal

 • Ik overweeg om nieuw isolatieglas te laten installeren, Fineo. Heeft iemand daar al ervaring mee. Het is 7 mm dik en zou R++ isoleren.

 • Graag stel ik me even voor: als Founder van Flow in Home reinig ik sinds 2013 energetisch woningen, bedrijven, gebouwen en gebieden. Zeker religieus erfgoed hebben een geschiedenis, die nog aanwezig is de gebouwen. Dit zorgt voor disbalans en soms zelfs tegenwerking. Gelukkig zorgt een energetische reiniging voor erkenning van het verleden en van daaruit voor een vrije en kansrijke nieuwe omgeving met een prettige vibe.

 • Graag stel ik me even voor: als Founder van Flow in Home reinig ik sinds 2013 energetisch woningen, bedrijven, gebouwen en gebieden. Zeker historische panden hebben een geschiedenis, die blijft hangen in de gebouwen. Dit zorgt voor disbalans en soms zelfs tegenwerking. Gelukkig zorgt een energetische reiniging voor erkenning van het verleden en van daaruit voor een vrije en kansrijke nieuwe omgeving met een prettige vibe.

 • Wij zijn bezig een boerderij energie neutraal te maken

 • Ben sinds januari eigenaar van een Rijksmonument in Vlaardingen, dat nog gerestaureerd moet worden. Nu bezig met subsidies en hypotheken.

 • Het familiewapen dat door een van de vorige eigenaren op de deur is bevestigd

 • Wij mogen ons sinds kort eigenaren noemen van dit pand uit 1913.
  In deze groep hoop ik tips en trucs te ontvangen voor het meer duurzaam maken van dit oude doktershuis.

 • leonieke plaatste in Herbestemmen

  Hallo onze droom is om onze prachtige oldambster boerderij om te toveren tot hospice en tegelijkertijd woon en trainingsruimte. We kunnen wel wat ideeen en fondsen gebruiken. Hoe pakken we dit aan?

 • Hallo, zojuist lid geworden. Ik heb te maken met drie rijksmonumenten uit de jaren '20-'30 op het terrein van de Paasheuvel in Vierhouten. Ik hoop dat ik de info van deze community kan gebruiken voor deze monumenten.

 • Natascha Kaak plaatste

  Het vernieuwde Monumenten.nl gaat morgen live! Om dit te vieren hebben wij een speciale actie voor onze Communityleden. Wij hebben vijf vragen geformuleerd waarmee u het vernieuwde Monumenten.nl leert kennen.

  Heeft u alle vijf de vragen goed beantwoord? Dan maakt u kans op een overnachting voor twee personen in de Arnhemse hotspot ‘Bizar-Bazar’ waar u de sfeer van een oosterse medina in een historisch rijksmonumentaal jasje kunt beleven. Daarnaast verloten wij 5 broodpakketten van Jorisbrood onder degenen die de vragen goed hebben beantwoord.

  https://www.monumenten.nl/wij-hebben-wat-te-vieren

 • Rob Bast plaatste

  Ik en mijn vriendin overwegen momenteel om samen een monumentaal pand te kopen. Voor ons beiden is dit de eerste keer, maar we beseffen ons wel dat dit meer met zich mee brengt dan een doorsnee rijtjeshuis. Hebben jullie nog tips of andere opmerkingen naar aanleiding van jullie eerste aankoop destijds? Lessen geleerd e.d.?