Herbestemmen

35 leden

 • Als lid van De Witte Wolf, een bewonersinitiatief dat samen met partners gaat bieden op de gevangenis Wolvenplein in Utrecht ben ik graag onderdeel van deze groep.

 • Beste leden,

  Mijn naam is Kim Krijt en sinds januari 2020 ben ik als stagiair bezig met mijn afstudeeronderzoek voor het Nationaal Restauratiefonds. Ik onderzoek hoe de uitingen van het Restauratiefonds zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de wensen en behoeften van (potentiele) zakelijke monumenteigenaren. Om een goed beeld te krijgen wil ik graag een aantal interviews houden met deze doelgroep.

  Ik ben op zoek naar respondenten die willen meewerken aan het onderzoek. De respondenten die ik zoek hebben ongeveer een jaar geleden een financiering afgesloten of zijn zich nog aan het oriënteren over de mogelijkheden van financieren. Het interview duurt ongeveer 30 minuten en kan zowel telefonisch als op locatie worden afgenomen.

  Lijkt het u leuk om mee te helpen aan het onderzoek? Als dank stuur ik u na het interview een leuk koffiepakketje met lekkere bonbons! Heeft u binnenkort tijd voor een telefoongesprek?

  Ik hoor het graag!

 • Hoe kan je een monument verduurzamen zonder de monumentenstatus aan te passen? Een vraag die veel herbestemmers stellen. Heb jij tips? Deel ze vooral.

 • 12 maart is het zover dan is de bijeenkomst 'Doe maar gewoon DUURZAAM' in klooster Mariënburg in Den Bosch.

  Wim Boers, de eigenaar van klooster Mariënburg , vertelt samen met Hans Heijmans over de herbestemming van klooster Mariënburg. Voor welke uitdagingen zij hebben gestaan bij de verduurzaming van dit grote complex. Dankzij innovatieve toepassingen wordt het klooster, nadat de laatste bouwfase in april is afgerond, volledig gasloos.

  Tijdens het interview heeft u als bezoeker ook nadrukkelijk een stem. Heeft u een vraag? Laat deze dan hieronder achter. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn en toch een vraag hebben, laat het dan ook gerust weten!

  Er zijn nog maar een paar plekken vrij. Mocht u er nog bij willen zijn meld u dan snel aan.
  https://8qjsj2e.momice.events/

 • .

  12 mrt '20 14:00 - 18:00
  Klooster Mariënburg- Den Bosch
 • Wij zijn van start gegaan met het herstemmen van deze toren, vandaar mijn interesse in deze groep.

 • Met mijn erfgoedhart vind ik het fantastisch om monumenten nieuw leven in te blazen. Als architect kan ik hier helemaal mijn passie in kwijt. Net gestart met de herbestemming van een klein kloostercomplex. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Mooie uitdaging om het toch eenvoudig en overzichtelijk te houden.

 • SAVE THE DATE!
  Op 12 maart 2020 organiseert het Restauratiefonds weer een bijeenkomst voor initiatiefnemers en professionals op het gebied van herbestemming. Ook dit jaar weer op een unieke locatie: klooster Mariënburg in Den Bosch. De eigenaar Wim Boers wist innovatieve ontwikkelingen te verbinden met duurzaamheidsmaatregelen en paste deze toe in het klooster. Dankzij deze maatregelen is het klooster nu gasloos en vrijwel onafhankelijk van het energienet.

  Aan het einde van de dag ben u geïnspireerd en weet u hoe u buiten de kaders kan denken op het gebied van verduurzaming.

  Wilt u dit niet missen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste de uitnodiging! https://www.restauratiefonds.nl/online-nieuwsbrief-en-verhalen