Duurzaamheid en energiebesparing

Openbare groep 223 leden
 • U kunt nog steeds meedoen aan onze kaartenactie!
  https://community.monumenten.nl/community-events

 • Beste allen,
  onlangs is door de RCE bekend gemaakt dat het plaatsen van zonnepanelen op een monument nu ook tot de mogelijkheden behoort. Wij wonen in een voormalige pastorie met een groot dakoppervlakte aan leien op het zuiden. Zijn er leden van deze groep, Duurzaamheid en energiebesparing, die ervaring hebben met zonnepanelen? De technische zowel als de financiële en subsidie aspecten interesseren mij.
  Met dank en groet,
  Simon Dermijn
  Maren-Kessel (N.Br)

 • eigenaar/bewoner van een energie leverende rijksmonumentale woonboerderij

 • Hallo allemaal,

  Ik ben voornemens om mijn Goudse gemeentemonument met beschermd stadsgezicht verder te verduurzamen. Een van de stappen hierin is het aanpakken van de enkele beglazing. Het betreft een voormalig schuifraam van 1,60 x 2,10 m bestaande uit 9 losse ruiten waarbij er geen sprake is van kieren. Verder is er nog een klein stukje verlaagd plafond waar vermoedelijk ook de verdiepingsvloer zit. Verder is de woning in 1996 volledig geïsoleerd bij het redden van de sloop, dus dit is echt de laatste stap in het isoleren van de schil.

  Ik zag het product van monumentenglas.nl en Da Vinci op internet voorbij komen die HR-glas (U 1,6-1,4) kunnen leveren zonder de sponning aan te passen. Iemand hier ervaring mee?

  Ook zag ik het product van metaglas.nl voorbij komen wat een achterzetraam is met HR++ glas. Zelf ben ik hier geen grote voorstander van door het verlies aan esthetische waarde aan de binnenzijde. Iemand ervaringen?

  Ook algemeen advies voor oplossingen, leveranciers en wellicht andere opties zijn van harte welkom!
  Zie jullie reacties graag tegemoet.

  NB: het matte op de ramen is plakplastic voor de privacy.

 • Beste mensen,
  Wij hebben een gemeentelijk monument gekocht uit bouwjaar 1866.
  In de komende jaren gaan wij het pand volledig verbouwen en willen ook graag verduurzamen.
  De meeste aannemers kijken van klus naar klus en daarom wij zijn op zoek naar een specialist die ons kan helpen met een meerjarenplan om per verbouwingsfase structureel de verduurzaming door te voeren.
  Kan iemand ons in contact brengen met een specialist?

 • Graag stel ik me voor: als Founder van Flow in Home B.V. reinig ik sinds 2013 energetisch woningen, bedrijven, gebouwen en gebieden. Ieder gebouw heeft een geschiedenis. Deze blijft hangen in het pand en op de locatie. Wanneer dit positieve energie is stroomt het en voelt een ieder zich prettig tijdens werk, wonen of verblijven in het pand. Wanneer de energie minder prettig is zorgt het voor disbalans en vaak zelfs tegenwerking. Gelukkig zorgt een energetische reiniging voor een vrije en kansrijke nieuwe omgeving met een prettige vibe. Naast veel andere vormen van energie maakt juist de gevoelsenergie het verschil in een kil onaangenaam of juist warm en comfortabel gevoel.
  Als team hebben we het voormalig provinciaal ziekenhuis in Santpoort gereinigd. Door samen te werken met oude energie en nieuwe energie is het pand omgetoverd in prachtige woningen waar de nieuwe bewoners heerlijk verblijven. Mooie samenwerking tussen makelaar, projectontwikkelaar en ons team.

 • sinds 2 jaar wonen wij in deze voormalige pastorie van de gereformeerde kerk in Gaast. Er is al e.e.a. geïsoleerd maar ik twijfel of dat op de juiste manier is gebeurd. Denk ook na over betere isolerende beglazing, waarbij ik de kozijnen een meer oorspronkelijke uitstraling wil geven, bijv. zonder opdekglaslatten.

 • Ik overweeg om nieuw isolatieglas te laten installeren, Fineo. Heeft iemand daar al ervaring mee. Het is 7 mm dik en zou R++ isoleren.

 • Wij zijn bezig een boerderij energie neutraal te maken

 • Wij mogen ons sinds kort eigenaren noemen van dit pand uit 1913.
  In deze groep hoop ik tips en trucs te ontvangen voor het meer duurzaam maken van dit oude doktershuis.