Wij zijn sinds kort eigenaar van een mooi monumentaal pand. Ik ben aan het speuren naar subsidies en belastingvoordelen. Heeft iemand tips?

Archief oude communityplatform
Archief oude communityplatform • 15 maart 2018
0 reactie
Total amount of likes 0 like
 • Jaap en Ria Vaarkamp

  Jaap en Ria January 25, 2017 from Android

  Nieuwe monumenteigenaar

  Gelukkig nog een paar mensen welke een beetje onwennig zijn over subsidies en belastingvoordeel.
  Belangrijk is een goede begroting te maken voor de gehele verbouwing. Hierna deze indienen bij de belastingdienst Amsterdam. De belastingdienst heeft 10wkn nodig om de onderhoudskosten inzichtelijk te krijgen. Met dit rapport kunnen jullie dan naar het Restauratiefonds waar een laagrente lening kan worden verkregen (1,5℅) voor max 70℅ van de onderhoudskosten. Ook zijn deze onderhoudskosten ook voor 80℅ in mindering te brengen op de ingehouden loonbelasting.
  Belangrijkste is een goed dossier te vormen. SUCCES

 • Robert January 28, 2017

  Ok, dank je! 80% op loonbelasting bij onderhoud? Dus als we 1000 euro onderhoud hebben, dan krijgen we daar 800 euro van terug? Of reken ik mezelf nu rijk?

 • Jaap en Ria January 28, 2017 from Android

  Nieuwe monumenteigenaar

  Helaas zo rijk wordt je niet. Reken op 200 tot 250 euro. En er zit een plafond aan de aftrekbare kosten, namelijk de ingehouden loonbelasting.
  Laat je goed voorlichten. Mogelijk een telefoontje naar het Restauratiefonds?

 • Femke May 4, 2017

  Ik heb een monument

  Wij hebben het Plan van Aanpak voor de restauratie van De Wolkenkrabber voorgelegd aan de belastingdienst. Zij bepalen of er sprake is van onderhoud of verbetering. Onderhoud is aftrekbaar, verbetering niet. Meer hierover op: www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/pri…

  Bert Jan October 20, 2017

 • Ik heb ook een Belastingdienst taxateur uitgenodigd voordat ik aan mijn project begon. Hier heb ik heel veel aan gehad. Reken jezelf niet rijk met 80% op onderhoud regel. 

 • Jille Koop

  Jille October 24, 2017

  Professional

  Vanuit de provincie Noord Holland is er een subsidie voor energiescans voor monumenten www.noord-holland.nl/Actueel/Archief/2017/Juni_2017/Provinciaal_geld_vo…

Schrijf de eerste reactie


inloggen of registreren om te reageren.