Van het oude platform: wet en regelgeving trillingen

Archief oude communityplatform
Archief oude communityplatform • 15 maart 2018
0 reactie
Total amount of likes 0 like

Marion
Communicatie gemeenten

Ons huis staat op 20m van nieuwe drempel in buitengebied, veel vrachtverkeer en trillingen, er is geen onderzoek gedaan, wat te doen?


Marion March 29, 2017
Nog even vervolg op bovenstaande, ons huis is rijksmonument, 140 jaar oud, eenvoudige fundering en steensmuren. Eerste scheuren zijn er al in dankzij wegwerkzaamheden, we proberen provincie en gemeente te overtuigen om onderzoek naar trillingen te doen, tot nu toe zijn overheden weigerachtig. Betreft doorgaande weg buitengebied met veel vrachtverkeer en ca 3000 verkeersbewegingen per dag, 60km weg maar veel overtredingen.

wie weet raad?

Cynthia March 30, 2017
Misschien kan je bij de betreffende gemeente of provincie een verzoek tot nadeelcompensatie indienen. De meeste hebben hiervoor een formulier op de website staan. Anders zou je een format van een andere gemeente kunnen gebruiken. Dan gaat in ieder geval de juiste afdeling zich hierover buigen en heb krijg je een formeel en gemotiveerd antwoord terug. Daarmee heb je ook je juridische ingang om evt verder te gaan.

Succes! Groet, Cynthia
 

Marion March 30, 2017

oh, dankjewel! Cynthia


Theo March 31, 2017
Ik heb een monument

Hallo Marion,

Dat is geen makkelijke vraag. Ik werk bij de gemeente Veere en heb zelf ook een rijksmonument.

Belangrijk in deze is eigen regie houden. De gemeente of provincie zal niet gelijk reageren. En kan je ook aan het lijntje houden

Ik ken jullie situatie niet goed genoeg maar het is belangrijk eerst;

Wie is verantwoordelijk voor de drempel (situering, vorm en fundatie weg)

Vervolgens nagaan dmv pleisters op muur woning of deze scheuren door trilling van de weg optreden. (Bewijsmateriaal)

Hebben andere woningen hetzelfde probleem? Of zijn deze allemaal goed gefundeerd.

Door alles goed op te zetten en te verwoorden in brief, evt. de gemeente/provincie schriftelijk aansprakelijk stellen.

Zo zou ik beginnen.  Het vervolg hangt af hoe alles zijn vervolg krijgt.

Groetjes TheoElenbaas


Hijltje June 22, 2017
Restauratie en herbestemming

Het lijkt me prima, wat TheoElenbaas schrijft. Ik zou er nu direct mee beginnen het schadebeeld vast te leggen, beschrijving en foto's, wat de schade nu is en dit steeds herhalen. Vastleggen wat de ontwikkeling is. Is er enig bewijs dat eerder er geen schade was, bijvoorbeeld aan de hand van oude foto's die met een ander doel genomen zijn. Informeer eventueel even bij een bouwkundige hoe eea het beste vat te leggen. Smeer ect een klein stukje dicht met gips. Met de krant van vandaag erbij. Als de scheur verder gaat, wordt dit ook zichtbaar bij de randen van het gips / oude muur.

Wees niet te geduldig, schrijf binnen 2 weken een herinnering als er nog geen ontvangstbevestiging van de gemeente is. Vraag ernaar of de brief goed ontvangen is en hoe men die denkt te behandelen. De gemeente zal ook op locatie moeten komen, om voor zichzelf een idee te vormen omtrent de achtergrond van de schade. Nodig ze hiervoor uit bij de reminder.

Over een paar weken weer kijken wat het beste is te doen. Groet Hijltje


Marion June 22, 2017
hartelijk dank voor jullie adviezen, ondertussen heeft de provincie alsnog op haar kosten een trillingsonderzoek laten uitvoeren. De uitslag is nog niet bekend. De nationale ombudsman is ook door ons ingeschakeld.

hartelijke groet Marion


Hijltje June 22, 2017
Restauratie en herbestemming

klinkt goed, houd wel de ontwikkeling van de scheuren goed bij. Het moet wel een onafhankelijk bureau zijn dat het onderzoek doet.

 

Schrijf de eerste reactie


inloggen of registreren om te reageren.