Van het oude platform: kleurenonderzoek

Archief oude communityplatform
Archief oude communityplatform • 15 maart 2018
0 reactie
Total amount of likes 0 like

Femke
Onderhoud

Kleurenonderzoek wees uit dat de entreepartij van De Wolkenkrabber Amsterdam vroeger bronskleurig was. Nu blijkt het nog niet eenvoudig een mooie bronskleurige verf te vinden die geschikt is om op staal toe te passen. Heeft iemand hier ervaring mee ? Dank Femke

 

Ina Roeterdink June 20, 2017
Femke, ik heb hier zelf geen ervaring mee. En blijkbaar de andere community-leden ook niet. Ik ga onderzoeken of ik op andere wijze een antwoord kan vinden voor je.


Jacob June 24, 2017
Dag Femke, we hebben geen ervaring of kennis van die brons kleuren. Wel van de specifieke, hier streekgebonden kleuren zoals Staphorster groen en blauw en neuteboom schilderwerk.


Femke June 26, 2017
Ik heb een monument
Voor de bronskleurige verf heb ik op aanraden van M. Polman contact opgenomen met de firma A. Bok & Zn. BV in Amsterdam. Met hen gaan we nu een proef doen. Dank Ina voor het meedenken.


Ramses June 29, 2017 
Restaureren
Belangrijk is in ieder geval mee te nemen een pigment te kiezen op mica basis - als je voor 'bronskleurig' gaat, die zal niet verkleuren zoals de meeste brons verven na verloop van tijd wel doen door oxidatie van het pigment op basis van koper. Succes.

Femke Poppinga
Femke Poppinga June 29, 2017
Ik heb een monument
Dank Ramses, voor de informatie.

Groet, Femke


Jeroen September 21, 2017
Schilderwerk
Ik heb vroeger voor een klant een oude lantaarn bronskleurig moeten schilderen. Ik heb hiervoor bronspoeder en een goede vernis gebruikt. Erg mooi resultaat!

Schrijf de eerste reactie


inloggen of registreren om te reageren.