Zesde Community bijeenkomst: Amsterdam (VOL!)

Isis Knuvers
Evenementdatum 19 jan '19 09:30 - 14:00
Evenementlocatie Plantage Middenlaan, Amsterdam • Amsterdam, 1018 DA, Nederland
1 reactie
3 likes

We zitten vol! U kunt zich nog aanmelden voor de reservelijst via community@monumenten.nl 

 

We gaan op bezoek bij ons communitylid Hans de Kok en zijn gerestaureerde en verduurzaamde monument. Het pand uit 1865 gaat richting 'nul op meter' dankzij onder andere isolatie een warmtepomp. Lees hier meer over Hans en zijn monument. Vervolgens zijn we welkom bij de overburen van ARTIS voor een monumentale rondleiding en lunch! 

 

Programma

9.30 - 10.00 : Inloop met koffie en thee bij Hans de Kok aan de Plantage Middenlaan 3

10:00 - 11.15: Starten met een voorstelrondje. Vervolgens vertellen Hans de Kok en mensen uit zijn bouwteam over de verduurzaming van het pand en laten het resultaat aan u zien! Aanwezig is in ieder geval Donald Harte (Warmtebelang), de aannemer en natuurlijk Hans de Kok zelf. Hij geeft nadere toelichting aan de hand van diverse foto’s die hij zal laten zien. Er is ruimte voor vragen.

11.15 - 11.30:  We lopen naar Artis 

11.30 - 12.30 : Rondleiding ARTIS: historie, erfgoed en monumenten

ARTIS kent een aantal belangrijke monumenten uit de Amsterdamse en Nederlandse architectuur- , tuinhistorische en sociale geschiedenis. ARTIS-erfgoed is in het nationale monumentenregister vastgelegd met maar liefst 26 rijksmonumenten. Ook is er één gemeentelijk monument. In ARTIS vonden ingrijpende gebeurtenissen plaats in de Tweede Wereldoorlog. In deze rondleiding leer je meer over de rijke historie van ARTIS en de monumenten in het park. 

12.30 - 13.30 : Lunch bij restaurant Planetarium in ARTIS, met elkaar verder praten, en afsluiting

Na afloop kunt u Artis verder bezoeken. 

 

Auto of OV

Komt u met de auto? We mogen gratis parkeren bij Artis! Wilt u hier gebruik van maken, stuur dan een mail aan community@restauratiefonds.nl 

Komt u met het OV? Metro Waterlooplein Zuid Kant (2 minuten lopen, langs De Hortus)

 

Aanmelden

Aanmelden kan via deze pagina (vermeld hieronder met hoeveel personen u komt) of via mail: community@restauratiefonds.nl 

Er is plek voor 20 personen, dus meld u snel aan, in ieder geval vóór 10 januari.