Levende Stolperven: erfdelen en erfinrichting

Angeli Poulssen
Evenementdatum 28 apr '19 13:30 - 17:30
Evenementlocatie De Nieuwe Proef • Wogmeer 105, Spierdijk, 1643 NH, Nederland
0 reacties
0 likes

Stolpencollege 28 april 2019  

Levende stolperven: erfdelen en erfinrichting

 

De stolpencolleges van 2019 gaan over de thema’s verduurzamen en ‘Levende Stolperven’. Levende stolperven zijn stolperven die een nieuwe passende functie krijgen of gekregen hebben. Stolpen en erven waar cultuurhistorische kwaliteit en karakter wordt gekoppeld aan nieuw elan en rendement. Het hernieuwde stolperf als eigentijds antwoord op alle ontwikkelingen die in het landelijk gebied op ons afkomen. 

Hoe ziet zo’n erf eruit, wat zijn de mogelijkheden, welke adviezen en stappen zijn er nodig? De Boerderijenstichting Noord-Holland Vrienden van de Stolp gaat dit het komend jaar onderzoeken. Gelukkig hebben we al een aantal mooie voorbeelden, waar nieuwe functies slim en verantwoord zijn toegepast. De Nieuwe Proef is zo’n voorbeeld.

 

Kom daarom kijken en leren op zondagmiddag 28 april, vanaf 13.30 tot circa 17.00 uur in de prachtige stolp De Nieuwe Proef, Wogmeer 105, Spierdijk.

 

Het programma bestaat uit ontvangst met taart en drank van het erf, welkom en inleiding door de voorzitter BSNH Peter van Zutphen, toelichting op erfdelen in een coöperatieve woonvereninging door Arie van den Brand (mede-initiatiefnemer De Nieuwe Proef), een lezing over erfinrichting door Nicky Schuurman, medewerker landschap en cultuurhistorie bij Landschap Noord-Holland gevolgd door een rondleiding door tuin en boomgaard en bezichtiging van de verbouwde dubbele stolp. 

Ook zal de heer Cees Vroegop, voorzitter van de POMologische vereniging Noord-Holland, toelichten wat de POM voor u kan betekenen. We sluiten om 16.00 uur af met een proeverij van cider.

 

Deelname is gratis, maar de ruimte is beperkt tot ongeveer 30 deelnemers. Wie het erst komt, wie het eerst maalt! Aanmelden via info@boerderijenstichting.nl