Ik heb mijn rijksmonument redelijk geisoleerd met dubbel glas, gevelisolatie binnen en waar mogelijk vloerverwarming. Het effect is dat ik mijn woning kan verwarmen met een CV temperatuur van 35 graden bij normaal weer en 40 graden als het heel koud is. Een kamertemperatuur van 18 graden vind ik ook prima om te hebben, als je 25 graden zou willen dan red ik het niet met 40 graden CV water.
Ik heb een 20 jaar oude CV-HR ketel die ik wil vervangen door een lucht-warmtepomp, waarbij ik van het gas af wil. Dat zou met de gegeven water temperatuur moeten kunnen lijkt mij.
Je zou zeggen dat met deze gegevens het plaatsen van een warmtepomp eenvoudig is. Maar ik kan geen adviseur vinden die hierin kan helpen. Leveranciers van warmtepompen willen alleen verkopen, en het merendeel van de installateurs hebben last van tunnelvisie en zeggen direct dat een warmtepomp in een monument niet mogelijk is.
Kortom na deze inleiding zou ik graag in contact willen komen met een adviseur die wel open staat voor de mogelijkheden in een monument ipv een standaard rijtjeshuis. Als iemand positieve ervaringen heeft zou ik het fijn vinden dat te vernemen.