Wijnand Mijnhardt Mijnhardt
Wijnand Mijnhardt Mijnhardt
Wij, Nannie en Wijnand wonen in een groot monument uit 1477, waarvan de gevel rond 1800 ingrijpend is aangepast aan de smaak van die tijd. Verduurzaming doen we maar beperkt omdat een totale operatie beter uitgevoerd kan worden wanneer we tzt het huis moeten verlaten. In de tussentijd sturen we op het gebruik van hoge temperatuur waterpompen omdat die ook zonder ingrijpende verbouwingen kunnen worden toegepast. Graag richten we daarvoor een groep op, om van elkaars ervaringen te kunnen leren.

Henrieke van Eerten
Henrieke van Eerten
De Groep 'Warmtepompen' is bij deze aangemaakt. Wanneer je deze groep volgt dan hoef je geen bericht dat in deze groep wordt gedeeld te missen. Des te meer leden des te beter de informatie, kennis en ervaring dus vraag vooral andere monumenteneigenaren om deel te nemen en hun ervaringen te delen.
Nicky de Lara
Nicky de Lara
Hallo Wijnand en Nannie Jullie schrijven "wanneer we tot het huis moeten verlaten". Bedoel je dat het huis niet voldoende levensbestendig is? Dat is nl. het probleem waar wij mee worstelen: overal drempels, trappen die geen stoellift toelaten, geen badkamer op de begane grond, enz. Wij willen nu serieus gaan kijken of het haalbaar is om het huis met een forse verbouwing levensbestendig te maken. Ik zou graag horen of meer mensen hiermee bezig zijn. groet Nicky
Wijnand Mijnhardt Mijnhardt
Wijnand Mijnhardt Mijnhardt
Beste Nicky, Ik begrijp het probleem. Ons huis is nog niet volledig levensbestendig maar we hebben wel uitgezocht wat er nodig is om dat te realiseren en die technieken zijn er en de ruimte is er ook voor. We passen die middelen toe wanneer de noodzaak zich voordoet. Een inloopdouche beneden, een traplift en een plankier in de gang zodat alle kamers moeiteloos te bereiken zijn ook voor rolstoelen zijn alle mogelijk. Is dat bij jullie allemaal goed uitgezocht? Een creatieve ergotherapeut is ons daarbij behulpzaam geweest.

inloggen of registreren om te reageren.