Vraag binnen gekomen bij het secretariaat Boerderijenstichting:
Wij gaan een stolp bouwen in Burgerbrug en zouden graag weten of jullie ons kunnen helpen aan de kleurnummers van een stolp zoals die vroeger gebruikt werden. Wij bedoelen het lichtgroen in combinatie met donkergroen.

Antwoord:
Gefeliciteerd met uw voornemen een nieuwbouw stolp te bouwen.

Met de groenen, bedoelt u waarschijnlijk Westfries Groen, Standgroen en Grachtengroen voor de voordeur. Een lokaal schildersbedrijf kan u hierin zeker helpen. Ook interessant is bijgaand artikel uit het Noordhollands Dagblad van Ed Dekker. Dit artikel is binnenkort ook te lezen in onze Nieuwsbrief.

We raden u echter aan voor dat u de kleuren kiest eens goed rond te kijken in uw directe omgeving. De Zijpe heeft een unieke historie en daarin ook heel eigen kleuren. Klopt u eens aan bij de buren (en dan kiest u een mooie authentieke buurstolp) en vraag eens welke kleuren zij gebruikt hebben. Wellicht dat zij ook een kleurentrap hebben gemaakt waarmee de historie helemaal goed af te lezen is.

Via de stolpencommunity Vierkantdelers, kunt u veel informatie verkrijgen van mede stolpbewoners. Ten slotte kunt u ook onze bouwkundig adviseur uitnodigen voor een advies.