We hebben een betonnen vloer, rechtstreeks op de zandgrond. We willen hier laminaat op leggen, met daaronder isolatie. We weten dat hierdoor vochtproblemen kunnen ontstaan bij de muren, omdat de condens niet weg kan. Niet isoleren is ook geen optie. We twijfelen over 10 of 20 mm XPS, met daarop een dampwerende folie. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit een oplossing? Zijn er betere? Zullen de problemen veel groter zijn bij 20 mm, dan bij 10 mm?
Reinier Verbeek
Reinier Verbeek
zeker niet groter. EPS is uit zichzelf al goed dampremmend, dus er komt in de isolatie geen condens opbouw. De condens zal ontstaan op het volgende koudste oppervlak, maar dat hoeft niet de rand bij de muren te zijn, hangt ook van de buitentemperatuur zijn. Maar als je enkel glas hebt, dan is het daar. Als het waait en streng vriest zal het eerder halverwege de muur zijn. Deze isolatie toepassen, hoe dikker hoe beter, 25 mm is beter dan 20.
Elsbeth Soederhuizen
Elsbeth Soederhuizen
Het vocht in de vloer gaat dan zijn weg vinden naar de muren. Je moet zorgen dat het daar weg kan. Is het misschien een idee om de muren capillair actief te maken (met leemstuc) en dampopen te verven (dus geen latex)
Vincent Vogels
Vincent Vogels
Dank jullie wel. We hebben een dampwerende folie gelegd, met daarop Redupax. Nu hopen dat het gaat werken. Het gaat om een kleine ruimte, dus als het werkt, is het niet zo'n ramp. De binnenmuren hebben we inderdaad niet met latex geverfd, maar met dampopen gevelverf.

inloggen of registreren om te reageren.