Josan en Paul Meijers en Otten
Josan en Paul Meijers en Otten

Sinds enkele maanden hebben wij zonnedakpannen op ons huis, een rijksmonument uit 1930. De Tielse monumentencommissie was enthousiast over deze oplossing.
Omdat de pannen er toch af moesten, konden we meteen aan de buitenzijde een isolerende folie aanbrengen, wat ook een direct merkbaar effect heeft op de stookkosten.
Dubbel duurzaam dus.
Zie https://www.zep.solar/nl/zonne-dakpannen

Jaap en Ria Vaarkamp
Jaap en Ria Vaarkamp

Ik moest even kijken welke zonnepanelen je bedoelde. Even op de link klikken en het werd duidelijk. Hoeveel piekvermogen ligt er nu op het dak?

Josan en Paul Meijers en Otten
Josan en Paul Meijers en Otten

Naar aanleiding van de reacties:
* Het piekvermogen is 3.224 Wp.
* Leges voor de monumentenvergunning vallen onder de totale omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning omvatte in dit geval niet alleen het zonnedak, maar ook de restauratie van de Nissenhut naast ons huis. Legeskosten in Tiel volgens een staffel, in dit geval ong. 3 % van de bouwkosten excl. BTW.
* Voor de monumentencommissie was het type dakpan zeker een discussiepunt.
Op ons huis lagen voor en achter verschillende typen pannen (erfenis van een granaatinslag in de oorlog). De mooiste pannen, de waarschijnlijk originele kruispannen, lagen aan de achterzijde. We kwamen met de commissie overeen om die pannen te verleggen naar de voorzijde.


inloggen of registreren om te reageren.