Herman Janssen
Herman Janssen

Heeft iemand ervaring met het verplaatsen van een momumentaal huisje uit 1930 naar een openluchtmuseum? Het gaat om een authentiek huisje dat in delen verplaatst kan worden naar het Veenmuseum. Hoe dit technisch slim en niet te kostbaar uit te voeren en hoe dit te financieren.

Isis Knuvers
Isis Knuvers

dat is een bijzondere uitdaging! ik ben benieuwd of er een communitylid is die dit heeft gedaan. af en toe komt er wel eens een nieuwsbericht langs in de Erfgoedstem over het verplaatsen van een pand. zie de twee linkjes hieronder. waarbij overheden hebben bijgesprongen. het museum zelf zal ook ervaringen kunnen delen? https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/monumentaal-spo… https://www.tubantia.nl/borne/borne-legt-geld-bij-voor-verplaatsen-spoo…

Ruud en Yvon Jonker
Ruud en Yvon Jonker

Ik denk dat je misschien wel info bij het Zuider-Zee-Museum in Enkhuizen kan krijgen, zij hebben hele panden tot panden in grote delen verhuist!

Adviesbureau Duurzz bv
Adviesbureau Duurzz bv

Restauratie bedrijf Koninklijke Woudenberg Ameide BV heeft dit in het verleden meerdere malen reeds verzorgd. Verplaatsing naar het Openlucht museum te Arnhem. Voor contactpersonen stuur ik graag nog een aanvullende email.


inloggen of registreren om te reageren.