Goedemiddag, ik ben eigenaar van een stolp, en zou tzt eens met iemand van gedachten willen wisselen over het betaalbaar verbouwen van een stolp. De stolp is van 1890 en diverse zaken zouden onder handen genomen moeten en kunnen worden. Hoe vlieg je nu zoiets aan zonder dat je tegen exorbitante kosten aan loopt? En zonder het wiel opnieuw uit te vinden? Bijgaand plaatje is nog een heel oudje..

Henk de Visser
Henk de Visser

Hallo Edwin,
Gefeliciteerd met je stolp. Waar staat deze? Er zijn in de community meerdere stolpeneigenaars die hun stolp al hebben (laten) renoveren. Wellicht krijg je reactie en tips. Je kan er ook voor kiezen onze bouwkundig adviseur in te schakelen als je vriend van de Boerderijenstichting bent . Hij komt langs en loopt de stolp met je door en geeft mondelinge adviezen. Hier zijn beperkte kosten aan verbonden (€ 125). Aanvragen via onze website.
Henk de Visser (secretaris Boerderijenstichting)

bouke_koopman
bouke_koopman

Beste Edwin,
Aan de hand van een bouwkundige keuring krijg je een idee van de staat van de stolp. Hierna Kun je bepalen wat er aan groot onderhoud of herstel nodig is. Dit Kun je over meerdere jaren verdelen. Wat betreft isoleren zijn er een aantal opties waaruit je kan kiezen waarvan je bij sommige het niet ziet maar wel merkt.
Bij het aanvragen van offertes is het wijs om te vragen om een open begroting zodat je kan zien waar het meeste geld in gaat zitten.
Succes,
Bouke Koopman


inloggen of registreren om te reageren.