Hallo, ik heb een vraag die ik op advies van “Vrienden van de Stolp” aan u zou willen stellen.

Wij hebben een Stolp gekocht in Oudesluis, ‘Sluiswijk’ , en een offerte late maken door een specialist. Die vertelde dat alle balken met kalk behandeld waren in het verleden. Dat was een goedkope manier van bestrijden dus dat hij heel de boel eerst moet stralen om resultaat te hebben met het bestrijden van de houtworm. Dit gaat alles bij elkaar zo’n €15000,- kosten. Wij hebben geen ervaring met houtworm bestrijding maar vinden dit wel een fiks bedrag!! We zijn dan ook nieuwsgierig of er bij jullie enige ervaring zit op dit gebied en dit kunnen/willen delen met ons of ons van advies willen voorzien.

Boerderijenstichting Noord-Holland
Boerderijenstichting Noord-Holland

antwoord van onze bouwkundig adviseur: Over de houtworm bestrijding: allereerst moet bekeken worden of er actieve houtworm aanwezig is, dat kan je onder andere zien aan vers boorsel bij de worm gaatjes, als er geen boorsel is maar alleen de gaatjes zal er zeer waarschijnlijk ook geen actieve houtworm, dan heeft de kalklaag zijn werk gedaan.

De moderne bestrijdings vloeistoffen hebben een impregnerende werking, als er wel behandeling plaats moet vinden zal de oude kalklaag verwijderd moeten worden om de vloeistof in het hout te laten trekken.
Ik zou de aanvrager nog wel willen adviseren een ander bedrijf ook een offerte te laten maken.


inloggen of registreren om te reageren.