Goede morgen,
Ik ben mijn woonhuis aan het isoleren en ben al een hele tijd aan het nadenken hoe ik straks anders kan gaan verwarmen. Heeft iemand ervaring met opslaan van zonne-energie in de bodem voor hoge temperatuur verwarming?
https://iftechinternational.com/nl/energieopslag-bodemwarmtewisselaar.c…

Groet, Jeroen Hulsen

Jeroen Hulsen
Jeroen Hulsen

Dank je Koen, ik neem dat zeker mee. Inmiddels heb ik volgende week een afspraak met een bedrijf dat al 20 jaar ervaring heeft met deze systemen, ik ben erg benieuwd!

Groet, Jeroen Hulsen

Jeroen Hulsen
Jeroen Hulsen

Inmiddels gesprek gehad met adviseur en zelf nog wat zaken uitgezocht, mijn eerste idee was ondergrondse opslag van warmte.
De opslag die je creëert lijkt een beetje op de bronnen die je nodig hebt bij een warmtepomp water / water in een rasterpatroon geboord. Probleem waar mijn idee op stukloopt is dat het vrijwel niet te dimensioneren is. Verliezen gaan enorm worden omdat de opslag relatief klein is. Door stroom van grondwater gaat te veel warmte verloren.
Plan lijkt nu te gaan richting warmtepomp water / water. Voordeel kan zijn voor ons monumentenbezitters dat je er 2 in serie kan plaatsen, je zou zo zelfs op hoge temperatuur kunnen verwarmen! Voor mij een belangrijk punt omdat we al jaren bezig zijn oude gietijzeren radiatoren terug te plaatsen.

Groet, Jeroen Hulsen


inloggen of registreren om te reageren.