Klaas Lengers
Klaas Lengers

Als nieuwe leden stellen we ons graag even voor.
We zijn Jolanda en Klaas Lengers en vanaf 2016 eigenaar van de voormalig Nederlands Hervormde kerk in het dorpje Slootdorp Noord Holland. Omdat dit de oudste kerk is in de Wieringermeer heeft het de status van Rijksmonument gekregen.
We zijn druk bezig met de herbestemming van de kerk. De plannen zijn om een kleinschalige woonvoorziening te maken in het oude kerkgedeelte.. Voor een aantal mensen met een verstandelijke beperking, waarvan 1 onze dochter, willen we een woonplek maken waar ze zichzelf kunnen zijn en waar het veilig is. Zelf wonen we al een tijd in het naastgelegen woonhuis. We zijn al een enorme tijd bezig met het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Brandmeldvoorschriften, mogelijke vleermuispoepjes, stikstofberekeningen.... er komt nogal wat bij kijken. Gelukkig is iedereen wel enthousiast over de plannen en we hopen een dezer dagen de vergunning te verkrijgen.

Ina Roeterdink
Ina Roeterdink

Dag Jolanda en Klaas, welkom op de Community. Reuze benieuwd of jullie inmiddels de vergunning binnen hebben. En/of dat we jullie vanuit de Community nog kunnen helpen. Groet, Ina

Klaas Lengers
Klaas Lengers

Hallo Ina,
Dankjewel. We zijn inmiddels in het bezit van een "ontwerp omgevingsvergunning". Nu zitten we in een lange periode van afwachten. Mensen kunnen een zienswijze indienen, bezwaar aantekenen enz. Zucht... We hebben iemand wel eens horen zeggen dat alles in Nederland helemaal stuk geregeld is. We snappen nu wat hij bedoelde. We wachten het maar gewoon af en genieten van het mooie weer.


inloggen of registreren om te reageren.