Beste leden,

Heeft er iemand ervaring met het plaatsen van een opbouw op een Rijksmonument?
Wij wonen in een monument in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, een twee-onder-een-kap met aan de achterzijde een keuken met een plat dak van ± 20 vierkante meter. Graag zouden we hier een extra kamer op realiseren, gezien er op dit moment maar twee slaapkamers in het huis zijn. Volgens het bestemmingsplan zou het plaatsen van een opbouw geen probleem moeten zijn, maar gezien de monumentale status komen hier ook de monumentencommissie en de RCE bij kijken. Wij kunnen helaas niet achterhalen hoe de besluitvorming van een dergelijk proces verloopt en waar we rekening mee kunnen/moeten houden in de aanvraag. We willen graag goed geinformeerd zijn, voordat we kunnen bepalen of de aanvraag haalbaar is. Is er iemand op dit forum die daar ervaring mee heeft, of een architect / bureau kent dat hier ervaring mee heeft?

Groeten,
Max

Dorrit Steens
Dorrit Steens

Als ik u was zou ik contact met de Monumentenafdeling van uw gemeente opnemen en aangeven wat uw plannen zijn en vragen of zij denken of dit haalbaar is.

Klaas Lengers
Klaas Lengers

Wij hebben voor onze veranderingen altijd eerst een principe verzoek ingediend bij de gemeente. Dan vraag je naar de zienswijze van de gemeente voor jullie plannen. Kost niets alleen tijd. Daarna moet je nog met een architect aan de slag. Wij hebben iets aangebouwd. Dat was goed gekeurd maar moest oa aan de voorwaarde voldoen dat je duidelijk kon zien dat het niet bij het originele monument hoorde. Dus niet in dezelfde stijl proberen door te bouwen.


inloggen of registreren om te reageren.