Beste allemaal,
Ik woon op 80 meter afstand van een loonwerkbedrijf die (toen ik er kwam wonen) alleen in (opslag van) zand en grond deed. Tussen dit bedrijf en mijn huis (gemeentelijk monument) ligt een weide.

Enige jaren geleden is dit loonwerkbedrijf begonnen in opslag en transport van slooppuin. Eerst kleinschalig. Sluipender wijs is dit gegroeid tot zijn hoofdactiviteit. Nu is het lawaai irritant geworden. Helaas blijft het net binnen de normen.

De eigenaar doet niet moeilijk met de regels. Hij gaat gewoon zijn eigen gang.
De gemeente zegt dat zo'n soort bedrijf in (opslag van) puin mag doen omdat het grondverzet niet genoeg verdient: "voor de continuiteit van zijn bedrijf" aldus de gemeente. De gemeente doet dan ook niets.
WIE HEEFT KENNIS / HEEFT ERVARING MET DIT SOORT GEVALLEN: MAG DIT ZO MAAR?

Enige malen heeft de buurman ook illegaal puin gebroken. Dat geeft een lawaai: het glas-in-lood en de binnendeuren in mijn huis rammelden in het lood en de sponningen.
De gemeente wil niet optreden omdat de buurman bezig is met een vergunningaanvraag waarin hij dit wil legaliseren. Vooruitlopend hierop wil de gemeente niet optreden. ook weer: "vanwege de continuiteit van het bedrijf" :-(
Ook hier mijn vraag: WIE HEEFT KENNIS / HEEFT ERVARING MET DIT SOORT GEVALLEN: MAG DIT ZO MAAR?

Alvast dank voor jullie reacties!!!! Jullie hulp heb ik hard nodig!!
groeten, Marian