Danny Peters
Danny Peters

Beste allemaal, dat was een leuke en boeiende community bijeenkomst. Veel monument eigenaren gesproken, veel geleerd, maar misschien nog wel meer vragen opgekomen. Hopelijk kunnen we hier de antwoorden vinden die we zoeken. Bijvoorbeeld een goede bouwhistoricus in Brabant en omstreken die ons kan helpen met het maken van het bouwhistorisch rapport. Alvast dank! Er komen zeker nog meer vragen aan. En voor iedereen die in de buurt is, is van harte welke om bij ons een kijkje te komen nemen. De deur staat altijd open en de koffie altijd klaar.

Jeroen Hulsen
Jeroen Hulsen

Hallo Danny,

Misschien eens informeren via de plaatselijke gemeente of monumentencommissie. Vaak hebben die zelf een bouwhistoricus die je al een eind op weg kan helpen. Ook een heemkundekring heeft vaak de juiste mensen met deze interesse binnen de vereniging.

Zinvol is natuurlijk ook zelf alvast eens goed rond te kijken in je pand en op oude tekeningen te zoeken wat er in de loop van de tijd is veranderd. De oude scheidingen van ruimten terug herkennen in je gebouw geeft vaak al veel inzicht, zeker als je dan kijkt in welke tijd je de details van de afwerking kan plaatsen.
Zoals Jaques Obers (ridderzaal Swalmen) al aangaf zouden overheden wat ruimer moeten zijn met klein destructief onderzoek. Ik ga dit zelf ook niet uit de weg.
Graag maak ik een keer van je uitnodiging gebruik, lijkt me leuk om zo van elkaar te leren!

Groetjes, Jeroen

Bas Vervuurt
Bas Vervuurt

Al contact gehad met de monumenten wacht? Een bouwhistoricus uit het noorden die ik aanraad: Willard van Reenen van 'Van Reenen Onderzoeksbureau voor Bouwhistorie'


inloggen of registreren om te reageren.