Wij hebben onze stolp voorzien van zonnepanelen op een manier die o.i. qua beeld 'verantwoord' is. We hebben daar zoveel positief commentaar op gehad, dat we deze foto ook met deze community wil delen. We hebben de spiegel zodanig laten aanbrengen dat er rondom de zonnepanelen 20 cm ruimte is (vanwege brandgevaar). De zonnepanelen zijn extra ver van het dakvlak geplaatst om uit te lijnen met het riet. De dakramen hebben ongeveer dezelfde grootte als de zonnepanelen en om de dakramen zijn lijsten aangebracht, zodat ze mooi aansluiten op de zonnepanelen. Bovendien zijn de dakramen in een kokerconstructie geplaatst, zodat ze in hetzelfde vlak als de zonnepanelen liggen. Achter de zonnepanelen zijn sneldekkers geplaatst en de zichtbare rijen pannen zijn oude Oud Hollandse pannen.

Gerrit Jan & Marion van de Lagemaat
Gerrit Jan & Marion van de Lagemaat
Beste Chantal, omdat de passing van riet, dakramen en zonnepanalen heel nauw luistert, hebben we de hele opdracht bij een aannemer neergelegd. De aannemer was Theo Milatz, het riet is gedaan door Ruud Vis en de zonnepanalen (die we egaal zwart, zonder een lijntje aluminium wilden hebben) komen bij SolarFabriek vandaan
Henk de Visser
Henk de Visser
Uit oogpunt van welstand goede oplossing en perfect voorbeeld. De goed passend dakramen zouden aan de buitenzijde ook donkerblauw kunnen zijn, dan vallen ze helemaal weg! Waar staat deze stolp?

inloggen of registreren om te reageren.