GEZOCHT: ISOLERENDE GORDIJNEN Woont u in een monument en heeft u isolerende gordijnen? Bijvoorbeeld plisségordijnen of gemetalliseerde (rol)gordijnen. Dan hoort de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed dat heel graag. Voor een nieuwe Groene Gids zijn wij namelijk op zoek naar monumenten waar wij een foto kunnen maken van de gordijnen. Wilt u helpen? Alvast veel dank! Met vriendelijke groet, Huub van de Ven, specialist bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Herman Janssen
Herman Janssen
Wij hebben onze serre voorzien van isolerende gordijnen, merk Moondream. Dit omdat andere mogelijkheden, dubbel glas of achterzetramen, moeilijk uitvoerbaar waren. Goede ervaring mee en ze zijn ook warmtewerend in de zomer.
Huub van de Ven
Huub van de Ven
Beste Herman Janssen en Beste Kim van Ingen, Veel dank voor jullie twee reacties! Goed om te horen dat de isolerende gordijnen prima bevallen! Het zou fantastisch zijn als onze fotograaf bij ieder van jullie enkele foto's mag maken van de gordijnen. Dat kunnen wij de publicatie mooi illustreren. Als jullie beiden mij een e-mail zouden willen sturen - kan zonder verdere inhoud - dan mail ik jullie terug. Mijn mailadres is: h.van.de.ven@cultureelerfgoed.nl. Alvast veel dank!! @Dobbelmannklooster: de brandvertragendheid gaan we meenemen in de publicatie. Goed aandachtspunt. Er zijn allerlei soorten isolerende gordijnen. Bijvoorbeeld hangende gordijnen met een gemetalliseerde voering (de eerder genoemde Moondream). Of plisségordijnen (duette) met luchtkamers en een metaalcoating aan de binnenkant. Maar ook rolgordijnen met zo'n coating of screens gemaakt van een gemetalliseerde stof. De 'metaaldraden' zorgen voor de verbeterde isolatie. Dit bovenop de stilstaande lucht achter het gordijn, wat op zich al veel doet voor de isolatie.
Rien Breteler
Rien Breteler
In mijn badkamer heb ik ook plisségordijnen; ze lopen in een rail van boven naar beneden, zodat de zijkant is afgesloten. Het scheelt enorm in comfort, vooral vorige week met oostenwind, geen centje pijn achter mijn vitrage en overgordijnen.
Huub van de Ven
Huub van de Ven
@Rien: plisségordijnen met zijgeleiding zijn zeker interessant voor onze brochure. Ik stuur u zo meteen apart een berichtje. Dank alvast voor de tip!

inloggen of registreren om te reageren.