Heb nu een monumentenhuisje in Veere. We hebben op dit moment belangstelling om een kop-hals-romp-boerderij in Friesland te kopen. Volgens de makelaar wil de gemeente graag de monumentenstatus verlenen als er een nieuwe eigenaar is. Na de aankoop moet er een omvangrijke restauratie gebeuren. We hopen in deze groep nuttige informatie te vinden en misschien later te delen.
Pim
Pim
Belangrijkste voor nu lijkt me of het een Gemeentelijk of een Rijksmonument wordt. Zal wel Gemeentelijk zijn. Zorg dan dat je vantevoren goed duidelijk hebt of je subsidie krijgt van de gemeente. Reken erop dat je extra kosten moet maken, vooral omdat een vergunning verplicht is. Daar betaal je leges voor en heb je ook technische tekeningen nodig. Als de gemeente wil dat je de monument status aanvraagt zou ik daar tegenover stellen dat jij dan wil dat ze het vergunningsproces kosteloos maken voor je.
Fons Van de Voordt
Fons Van de Voordt
Gemeentes hebben in de regel geen subsidie, maar de gemeentelijke monumentenstatus geeft wél toegang tot provinciale subsidies op restauratie.

inloggen of registreren om te reageren.