Lambertus
Lambertus
Wij willen graag een deel van de vierkantpalen in het zicht houden. De palen zijn aangevreten door houtworm ensommige stukken zijn motieven ingekrast ( als een totempaal🙄), die we uiteraard weg willen werken. Heeft iemand tips om er weer mooie palen van te maken?

Wesley J.  Bijlsma
Wesley J. Bijlsma
De delen welke jullie in het zicht willen houden zou ik dan vervangen en ambachtelijk laten aanhelen door bijv. Rond amerikaans grenen van dezelfde kleur en diameter. Als dat niet te vinden is zouden jullie douglas kunnen overwegen. Het is overigens wel een behoorlijke ingreep.
Lambertus
Lambertus
We gaan de stevige constructie niet verzwakken door er stukken tussen uit te zagen en weer aan te helen. De palen zijn zeker nog stevig genoeg, alleen het oppervlak is niet meer mooi.
Jeroen Hulsen
Jeroen Hulsen
Hallo Lambertus, Mijn indruk is niet te veel aan doen. Het is oud, er mag iets aan mankeren. Je kan met een stoomcleaner voorzichtig schoonmaken; LAGE druk gebruiken, vuil losweken door warm water te gebruiken. Als houtworm nog actief is deze bestrijden, is te zien als je na schoonmaken na een tijdje vers boormeel aantreft. Daarna wellicht met de kwast behandelen met een kleurloze impregneer om indringen van kleine knagers tegen te gaan en je hout tegen de eerste weersinvloeden te beschermen. Succes!

inloggen of registreren om te reageren.