Ina Roeterdink
Ina Roeterdink
Reuze benieuwd naar uw Open MonumentenDagen-verhalen! Wat heeft u gedaan: gegluurd bij de buren of uw eigen monument 'opengesteld'. Ik was met enkele collega's bij het Parkhuis in Amersfoort https://www.parkhuisamersfoort.nl/ : mooie herontwikkeling van het terrein van het voormalig Elizabeth Ziekenhuis, waarbij het Ketelhuis (gemeentelijk monument) een herbestemming gekregen heeft voor kinderen van 0 tot 101! ;-) Het bezoeken zeker waard
Marcel Scheel
Marcel Scheel
Bij ons konden kinderen met LEGO monumenten nabouwen die tentoongesteld werden. Hier heb ik ze bij geholpen. De burgemeester heeft daarna de prijsuitreiking gedaan.
HofTiengemeten
HofTiengemeten
We zaten midden in onze verhuizing naar ons monument (een boerderij), maar hadden het erf wel opengesteld. Bij elkaar zo'n 20 bezoekers, wat niet slecht is, omdat we afgelegen liggen, de monumentendagvlag niet geleverd was en de laatste jaren niet meegedaan is aan Open Monumentendag. Voor ons was het interessant, omdat vooral mensen uit de buurt langskwamen. Maak je alvast wat kennissen :-) Het leukste waren de bezoekers die echt een binding met de boerderij hadden: een oudere dame die een vriendinnetje was van de dochter van de laatste boer en verhalen vertelde over spelen op de graanzolder en 's-winters leren schaatsen op de drinkpit voor het vee. En een man wiens vader nog boerenknecht was geweest op de boerderij. Het leverde ons mooie verhalen over de recente geschiedenis van ons nieuwe huis op. We vonden het voor herhaling vatbaar.

inloggen of registreren om te reageren.