Wij gaan onze stolp 17 bij 20 meter (grotendeels zelf) verbouwen tot 3 appartementen. Wij zitten te denken om de vloer bg. geheel te funderen op 50 cm schuimbeton. Wij willen heel erg graag in contact komen met wie dit ook heeft toegepast om de afweging te maken tussen dit of broodjesvloer.
Peter van Zutphen
Peter van Zutphen
schuimbeton is zeker de moeite waard om te verkennen. Er zijn meerdere opties hoe hiermee om te gaan. De keuze hangt sterk af van de situatie ter plaatse met name of een van het gebouw losliggende vloer een optie is. ik ben bereid er eens ver der over te praten 06 29507650
Simon Koorn
Simon Koorn
Denk ipv gewoon schuimbeton ook eens aan TAS (Trilling Absorberend Schuimbeton). Dit materiaal is min of meer speciaal ontwikkeld als antwoord op funderingsproblemen in het Groningse mijnbouwschadegebied waar tgv gaswinning zowel bodemdaling als geïnduceerde aardbevingen zorgen dat funderingen en dus ook gebinteconstructies van oude boerderijen verzakken en ontwricht raken. Het Bijzonder van TAS-schuimbeton is dat er vezeltjes doorheen zitten waardoor het materiaal naast een relatief hoge(re) isolaire waarde niet alleen schok/trillings-bestendig(er) wordt, maar dat het daardoor (zeker vergeleken met standaard schuimbeton van enigszins vergelijkbaar gewicht) ook zodanig verbeterde mechanische eigenschappen krijgt dat daardoor een (blijvend) stabiele ondergrond ontstaat voor dragende betonvloeren waar vervolgens de gebinten (dragend) op geplaatst kunnen worden waardoor de zuilen van de vierkanten niet meer individueel kunnen verzakken.

inloggen of registreren om te reageren.