Ik ga de opleiding tot energiecoach volgen en ga me toeleggen op het verduurzamen van monumenten en gebouwen van voor 1970.
Eelco Dijkstra (Gemeente Amersfoort)
Eelco Dijkstra (Gemeente Amersfoort)
Waar ga je de opleiding doen? Energiecoach klinkt niet echt als specialist voor monumenten.... Alles wat je leert als bijvoorbeeld epa-adviseur kun je bij monumenten weer de prullenbak ingooien is mijn ervaring... Ken je de leergang innovatief en energiebesparend restaureren van de HAN in Nijmegen?
Gerard Wuisman
Gerard Wuisman
Ik heb de opleiding inmiddels aferond. Bij HOOM (https://hoom.nl/leertraject-energiecoach/) . 'Alles wat je leert als bijvoorbeeld epa-adviseur kun je bij monumenten weer de prullenbak ingooien' Dat geldt niet voor mijn opleiding. De meeste onderwerpen (90%) zijn monumentonafhankelijk en waar dat wél het geval is, bv op het punt van glas, wordt aandacht besteed aan de bijzondere status van het monument. Verder is het onderscheid tussen monument en niet monument vaak ook niet alles bepalend. Er zijn genoeg niet-monumenten die in beschermde dorps- en stadsgezichten staan waarvoor bv. de zonnepanelen- en isolatie aan de buitenschilproblematiek ook geldt. 'Ken je de leergang innovatief en energiebesparend restaureren van de HAN in Nijmegen?' Nee, daar ga ik me op oriënteren. Dan k voor de suggestie. Gerard
Gerard Wuisman
Gerard Wuisman
Ik heb de HAN site bekeken. De leergang gaat voor een energiecoach te ver. In de onderdelen Duurzame interventies, en Bouwfysica, hoe ga je om met licht, warmte, lucht, vocht. zouden mij wel interesseren.

inloggen of registreren om te reageren.