Buitenplaatsen en landgoederen

Openbare groep 165 leden

De buitenplaats eigenaar kent uitdagingen die soms verder gaan dan die van een ‘gewoon’ monument.  Vaak zijn er hoofd- en bijgebouwen, een monumentale tuin en veelal een omringend landgoed. De buitenplaats community is bedoeld om in de breedte kennis met elkaar te delen over deze complexe monumenten. Juist in een tijd waarin grote opgaven, zoals bijvoorbeeld de energietransitie en duurzaamheidsvraagstukken zijn invloed gaan hebben op dit bijzondere erfgoed worden eigenaren, professionals en andere betrokkenen van harte uitgenodigd om ervaringen, kennis en tips te delen. Samen komen wij verder!

 

Initiatief vanuit Utrecht, maar voor beheerders en eigenaren uit heel Nederland 

In Utrecht bestaat het Platform Utrechtse Buitenplaatsen. Een netwerk van diverse partijen. Wij denken graag met jullie mee.  Dit doen we door mee te denken  en te reageren op de vragen die gesteld worden in de community, maar u kunt ook contact met ons opnemen. info@platformutrechtsebuitenplaatsen.nl  

De Buitenplaatsen community is online ondergebracht binnen het platform van de Monumenten Community, voor monumenteigenaren. Zij komen net als eigenaren/beheerders van landgoederen en buitenplaatsen uitdagingen tegen op het gebied van onderhoud, restauratie, verduurzamen en herbestemmen. U kunt ook binnen dit grotere geheel meelezen en meepraten.