Heb nu een monumentenhuisje in Veere. We hebben op dit moment belangstelling om een kop-hals-romp-boerderij in Friesland te kopen. Volgens de makelaar wil de gemeente graag de monumentenstatus verlenen als er een nieuwe eigenaar is. Na de aankoop moet er een omvangrijke restauratie gebeuren. We hopen in deze groep nuttige informatie te vinden en misschien later te delen.
Dorrit Steens
Dorrit Steens
Wat apart! Dat jullie een verzoek indienen bij de gemeente? Met welk doel zou dat zijn? Gemeentelijke monumenten worden aangewezen door het College van burgemeester en wethouders. En de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen wijst rijksmonumenten aan. Vooraf krijgt de minister advies van de gemeente, de Raad voor Cultuur en de Provincie.
(niet gecontroleerd)
Ik citeer de makelaar: "De gemeente wil dat de nieuwe eigenaar de status aanvraagt." Er staat niet dat wij een verzoek bij de gemeente gaan indienen. Zo ver ben zijn we nog niet. Maar bedankt voor de eerste informatie.
Ina Roeterdink
Ina Roeterdink
Dag Frits, een goede stap is om toch ook contact te leggen met de erfgoed/monumentenambtenaar van de gemeente om te informeren over dit onderwerp en over andere zaken.

inloggen of registreren om te reageren.