Glasatelier Hakenbosch, Dalerveen, Drenthe. Lid glazeniersgilde. Aangesloten bij de NCE Restauratie Glazenier.
-
Leo Vollebregt plaatste in Onderhoud en restaureren
2 dagen geleden Openbaar -
Robert de Jonge plaatste in Onderhoud en restaureren
1 week geleden OpenbaarLeuk om lid te zijn geworden van deze groep en wanneer mogelijk informatie onderling uit te wisselen over onderhoud en restaureren van monumenten.
Wij wonen in Blaricum in een rijksmonument gebouwd in 1928 door de architect Theo Rueter.
met vriendelijke groet
Robert en Ellis de Jonge -
BassieXL plaatste in Onderhoud en restaureren
1 maand geleden OpenbaarAllen
Een wet- en regelgeving vraagje:
Er zijn van allerlei voorschriften mbt het onderhoud en aanpassing van een monumentaal gebouw. Dat begrijp ik, en dat is prima.
Ik ben (kandidaat) koper van een woning waar de vorige eigenaar niet perse heel veel boodschap had aan deze voorwaarden had. Zover ik begreep is -sinds dat het een monument is- de erfgoedcommissie nooit ingeschakeld om een aanpassing te valideren.Neem ik als koper de aansprakelijkheid daarvoor over? Of blijft de aansprakelijkheid bij de toemalige eigenaar?
Stel, (ik noem echt maar wat) de kozijnen zijn 15 jaar geleden vervangen voor normale (nette) exemplaren, zonder hiervoor de richtlijn voor historisch timmerwerk te volgen. Of er is gerommeld met de constructie.
Kan ik als nieuwe eigenaar verplicht worden dit ongedaan te maken, of authentiek te herstellen? -
Willemijn plaatste in Onderhoud en restaureren
1 maand geleden OpenbaarGoedemiddag,
Wij hebben een oud pakhuis uit 1900 en hebben erg last van optrekkend vocht. Zo erg dat het op de tweede verdieping uitslaat in onwijs condensvorming op de ramen. Een handdoek is per raam nodig om te drogen. Onlangs is een nieuw dak geplaatst met isolatie, we hebben genoeg ventilatie en kachels aan. Omdat we niks aan de buitenkant mogen boren/hakken kwamen we diverse vochtsystemen tegen. Bijvoorbeeld ECODRY SYSTEEM van het bedrijf Bedi, DELTA van bedrijf Muurvochtverwijdering.nl en E-dryer van JB Muurdroging. Zij melden allemaal met veel monumenten samen te werken. En alles ziet er veel belovend uit. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
Dankjewel alvast!
Mvg, Willemijn -
Sharynné en Peter plaatste in Onderhoud en restaureren
1 maand geleden OpenbaarGoedemiddag, met Sharynné en Peter, goed om hier te zijn 💐💐
-
Coby plaatste in Onderhoud en restaureren
1 maand geleden OpenbaarHallo allemaal,
Ik woon in een rijksmonument uit 1836.
Hopelijk vind ik in deze groep veel informatie en kennis over het onderhoud en restaureren van monumenten.
Hoe om te gaan met optrekkend vocht en isoleren etc.
Groet, Coby -
Roel van de Kerkhof plaatste in Onderhoud en restaureren
2 maanden geleden OpenbaarHallo allemaal. Wij zijn bezig met voorbereidingsplannen voor de aankoop van een monumentale woning en alles wat er bij komt kijken voordat we er kunnen gaan wonen Heb me al veel ingelezen. Ergens kwam ik tegen dat het slim is om een gebruikers handboek op te stellen. Ik heb al uitvoerig gezocht maar een model of een voorbeeld heb ok niet kunnen vinden. Kan iemand mij daar misschien aan helpen. Groeten Roel
-
Marieke Bosma plaatste in Onderhoud en restaureren
2 maanden geleden OpenbaarU kunt nog steeds meedoen aan onze kaartenactie!
https://community.monumenten.nl/community-events -
Bets Kusters plaatste in Onderhoud en restaureren
3 maanden geleden Openbaar -
Marcel Scheel plaatste in Onderhoud en restaureren
3 maanden geleden OpenbaarBeste groepsleden,
Mijn naam is Marcel Scheel. Werkzaam bij DokterHoutworm.nl. Wij inspecteren, adviseren en behandelen bij houtaantastende insecten, ook bij monumenten. Dmv 'natte' behandeling (impregneren, injecteren en vernevelen). Maar ook door het inpakken en begassen. Hierdoor kan een monument in authentieke staat blijven, terwijl houtinsecten in alle levensstadia uitgeschakeld worden. Bijgaand wat voorbeelden van monumenten in het Openluchtmuseum Arnhem en de Watermolen van Haaksbergen welke behandeld zijn. Op de site staan diverse video's met uitleg en tips