Financiering

77 leden

 • Mijn houten huis is totaal verrot. Ik heb een sloop- en nieuwbouwvergunning voor mijn rijksmonument. Heeft iemand ervaring met woonhuissubsidie bij restauratie die bestaat uit totale sloop en nieuwbouw?

 • Ben sinds januari eigenaar van een Rijksmonument in Vlaardingen, dat nog gerestaureerd moet worden. Nu bezig met subsidies en hypotheken.

 • Onder de naam GMA Advies staan wij al meerdere decennia particulieren en overheden bij op het gebied van de erfgoedzorg. Mooi dat deze community is gevormd. Daar lever ik desgewenst graag een bijdrage aan.

 • Hallo, namens een buitenlandse bedrijf mag ik het pand aan de Leidsestraat 17 in Amsterdam beheren. Ik heb via mijn contacten het bedrijf weten over te halen om het pand te renoveren en te verhuren. Het pand heeft circa 8 jaar op slot gezeten en moet grondig gerenoveerd worden. Inmiddels heb ik contact met afdeling vergunningen van de Gemeente Amsterdam. Ik moet nog steeds de financiering rond krijgen. Aangezien het pand een Rijksmonument betreft, lees ik op internet dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn voor de renovatie. Echter ben ik geen expert en wil toch kijken of een combinatie van subsidie en lening tot de mogelijkheden behoort. Zijn er tips voor mij? Alvast bedankt voor de input.

 • goedemiddag allen, ik heb een twee-ledige vraag over onze financiële situatie mbt rijksmonument.
  1. we hebben een lopende verzekering via ASR sinds 1 jaar (3 jaar looptijd). Echter toen we het pand aankochten wisten wij niks van donatus en veel gunstigere regeling. Kan ik hier toch iets mee qua eerder overstappen?
  2. ten tijde van aankoop van het pand wisten wij niks van het NRF (nationaal restauratie fonds) en de hypotheek financieringen tbv aankoop. Kan ik de huidige financiering toch nog omzetten naar het NRF met veel gunstigere voorwaarden?
  Mvg Davy Franssen

 • Subsidie woonhuis (rijks)monumenten
  Let op dat wat je gaat restaureren of groot onderhoud gaat doen dat het voor de subsidie sober moet gebeuren, dus als onderdorpel van raam rot is mag je alleen de dorpel vervangen niet heel het raam. Bij vervangen van heel het raam kun je geen aanspraak meer maken op de 38% subsidie. Zorg dus dat je voor aanvang van het project aangeeft dat je een gespecificeerde rekening wilt ivm de subsidie!